Κουλουράκια Σμυρνέικα πολύ νόστιμα και Αρωματικά - Cook For All
Κουλουράκια Σμυρνέικα πολύ νόστιμα και Αρωματικά

Κουλουράκια Σμυρνέικα πολύ νόστιμα και Αρωματικά

Η Συνταγή είναι από Αναστασία Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Το κάθε κουλουράκι είναι 35γρ και για τα στρογγυλά με τα μπαλάκια.. το κάθε μπαλάκι 5γρ…

Υλικά!!!

Όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!
800γρ φυτινη με βούτυρο
200 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΌΙ
625 γρ ζάχαρη
3 αυγά
250γρ χυμό πορτοκάλι
115γρ κονιάκ
1.900 γρ αλεύρι μαλακό Νο 2 τόσο που πήρε εμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ)
1 αυγό για το αλλειμα

Εκτέλεση!!!

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 5′ περιπου να αφρατέψει…Προσθέτουμε τη ζάχαρη για άλλα 3′ … Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα…να ενσωματωθούν Προσθέτουμε το χυμό και το κονιάκ και χτυπάμε.
Στη συνεχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν χτυπάμε…Για λίγο … Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι Η ζύμη να μην κολλάει.
Πλάθουμε κουλουράκια, σε οτι σχεδιο Θέλουμε…τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολητικό χαρτί, τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα….Αλλά αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!❤

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top