Λαζαράκια - Cook For All
Λαζαράκια

Λαζαράκια

Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

200 ml νερό
80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
14 γρ. μαγιά, ξερή
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένο
Για τη γέμιση
100 γρ. καρύδια και φουντούκια θρυμματισμένα
50 γρ. σταφίδες, ξανθές
γαρύφαλλα για τα μάτια

Εκτέλεση!!!

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
– προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο ζυμάρι.
Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τά καρύδια, σταφίδες και τά φουντούκια σέ κόντρα κομμάτια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια και τα σχηματίζουμε σε μπαλάκια. Από το κάθε μπαλάκι χωρίζουμε λίγο ζυμάρι για τα χεράκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα τό ζυμάρι, βάζουμε από τη γέμιση και κλείνουμε καλά.
-φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε χιαστί από την πίσω μεριά για να καταλήξουν σε σχήμα Χ
Τοποθετούμε από 2 γαρύφαλλα για τα μάτια και μεταφέρουμε το λαζαράκι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top