Υλικά!!!
1200 γρ. Αλεύρι
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
2 βανίλιες
2 φακελάκια μαγιά ξερή
200 γρ. Βούτυρο
400 γρ. Γάλα
400 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
2 πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα
Εκτέλεση!!!
Ζεστάνω το γάλα με το βούτυρο την ζάχαρη και το χυμό.
Τέλος βάζω τα αυγά και το ξύσμα .
Ανακατεύω το αλεύρι με την μαγιά το μαχλέπι το κακουλέ και την βανίλια.
Κάνω μια λακκούβα και ζυμώνω όλα τα υλικά
Αφήνω να ξεκουραστεί για 2 ώρες σε ζεστό μέρος σκεπασμένη την ζύμη με μεμβράνη.
Κόβω στα 4 την ζύμη και κάθε κομμάτι χωρίζω σε 3 μπαλάκια τα αφήνω 10 λεπτά σκεπασμένα και μετά κάνω πλεξούδες.
Αφήνω να ξεκουραστούν 1 ώρα και περνάω με το πινέλο κρόκο με λίγο νερό.
Τέλος σουσάμι και ψήνω στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Βγαίνουν 4 μεγάλα τσουρέκια.