Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι με απαλή κρέμα και σαντιγί - Cook For All
Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι με απαλή κρέμα και σαντιγί

Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι με απαλή κρέμα και σαντιγί

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά!!!
500 γραμμαρια κανταιφι
300 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτηρια νερου ζαχαρη
μισό λεμονι
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα,
6 κ.σ ζαχαρη,
4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ. γεματες αλευρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο!
ΣΑΝΤΙΓΥ:
500 γρ κρυα κρεμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
50 γρ άχνη ζάχαρη
φιστίκι για διακόσμηση
Εκτέλεση!!!
ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ β.
Βαζουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε καλα!
Ριχνουμε πανω του λιωμενο κρυο το βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα!
Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε.στους 180β μεχρι να κοκκινίσει!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
Στην συνεχεια το βαζουμε στο ταψι που θα το συναρμολογησουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε σε ενα μπολακι το αλευρι-κορν φλαουρ ριχνουμε λιγο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κορν και ανακατευουμε!
Οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο!
Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε 500 γρ κρυα κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης με 50 γρ άχνη ζάχαρη!
Την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα! Διακοσμούμε με φυστίκι!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top