Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.
Υλικά!!!
1 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουπ.τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
… 1 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλ. σούπας ξηρό βασιλικό η ρίγανη
1 κοταλ. σούπας αλεύρι
αλάτι,πιπέρι…
Εκτέλεση!!!
Τοποθετούμε σε λαδωμένη κατσαρόλα η βαθύ ταψί το κρέας και ροδίζουμε ,σε φούρνο 250 βαθ.για 30 λεπτά, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, χυμό λεμονιού, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι. Περιχύνουμε με το κρασί,το σκεπάζουμε,χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία στους 200 βαθ. για 1 ώρα η μέχρι να μαλακώσει το κρέας, έχοντας το σκεπασμένο. Σε κατσαρολακι βάζουμε το ζουμί που έμεινε από το ψημένο φαγητό, να βράσει μέχρι να μειωθεί σε 1 κουπ.τσαγιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι το προσθέτουμε στο ζουμί και ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και σερβίρουμε αμέσως… Καλή Επιτυχία…