Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
Για ταψάκι 25 π 36 Μ
1 πακέτο λαζάνια όχι με αυγά.
400 gr διάφορα τυριά πχ εγώ έβαλα γραβιέρα και πεκορίνο
150 gr φέτα
300 gr σάλτσα έτοιμη
3 ντομάτες ώριμες
3κολοκυθακια μεγαλούτσικα
2 καρότα μεγαλούτσικα
2 πιπεριές κόκκινες μετριες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
400 gr μανιτάρια champion
100 gr λαδι ,- αλατι πιπέρι
1 κγ ζαχαρη
100 gr κρασί
Μπεσαμέλ
1 1/2 κιλό γάλα πλήρες
30 gr ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο.
120 gr αλεύρι αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση!!!
Σε μεγάλο τηγάνι η πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι την ζάχαρη το κρεμμύδι το σκόρδο τα γλυκάνουμε λίγο όχι πολύ ρίχνουμε το καρότο ( όλα τα λαχανικά σε κυβάκια ) της πιπεριές συνεχίζοντας το τσιγάρισμα συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι ρίχνουμε τη μελιτζάνα τα κολοκυθάκια και στο τέλος τα μανιτάρια μόλις τηγανιστούν όλα ελαφρά να μην τα λιώσουμε σβήνουμε με το κρασάκι ρίχνουμε τις ντομάτες κρατάμε 2 κσ από την έτοιμη.. κάνουμε ένα ανακάτεμα και κλείνουμε Να μείνουνε με τα ζουμιά .. βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα το γάλα το μοσχοκάρυδο αλατάκι πιπεράκι και το αλεύρι και όπως είναι κρύα τα βάζουμε πάνω στο μάτι με σύρμα δουλεύοντας μέχρι να πήξει θέλουμε μία σχετικά ρευστή μπεσαμέλ χωρίς ψήσιμο το αλεύρι..
Ξεκινάμε αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψάκι μας όχι λάδι καλύτερα βιταμ .. χωρίζουμε λαχανικά και τυριά σε τρία μέρη, βάζουμε κάτωστο ταψί λίγη μπεσαμέλ και τις δύο κουταλιες ντομάτα.. στρώνουμε πρώτη στρώση λαζάνια από πάνω λίγη μπεσαμέλ λαχανικά και τυριά
2 στρώσει λίγη μπεσαμέλ λαχανικά τυριά Τρίτη στρώση πάλι το ίδιο και τελειώνουμε με λαζάνια βάζουμε την μπεσαμέλ όλη την υπόλοιπη από πάνω και τυρια τριμμένα ..σκεπάζουμε με μία μεγάλη πετσέτα Το ταψί και το αφήνουμε 40 λεπτά στον πάγκο …, Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ..