Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
400 gr τουρμπετίνα
2 ΤΕΜ τόνο καπνιστό
1βαζακι σάλτσα μίσκο με κρασί
Μία περεζούλα θυμάρι
20 gr ελαιόλαδο
Λίγο πιπεριά καυτερή προαιρετικά
300 τυριά τριμμένα χοντρά
Εγώ έβαλα κασέρι kerrygold καπνιστό γραβιέρα
650 gr γάλα
1 φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ για πιο ελαφρύ
Εκτέλεση!!!
Βράζουμε σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει λαδώνουμε λίγο και τα μακαρόνια από το λάδι. Που έχουμε .. Ρίχνουμε τα μισά τυριά
Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο τόνους το υπόλοιπο από το λάδι την ντομάτα Το θυμάρι και τα ανακατεύουμε με λίγο αλατάκι και πιπεράκι
Βάζουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια χωρίς ανακάτεμα
Χτυπάμε την μπεσαμέλ βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο να είναι αραιή και την βάζουμε από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Εάν δεν θέλουμε καπνιστό kerrygold βάζουμε καπνιστή πάπρικα
Μέγεθος ταψιού όσο ένα πυρέξ