Υλικά
– ρεβίθια (1,5 φλιτζάνι)
– 1 κουταλιά αλάτι
– 1 κλαδάκι δενδρολίβανου
– 1 δαφνόφυλλο
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
– ελάχιστο κύμινο (προαιρετικά)
– λίγο πιπέρι
– 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αφού μούλιασα τα ρεβίθια (1,5 φλιτζάνι) από χθες το απόγευμα σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι, σήμερα πρωί τα έβρασα 20 λεπτά, άλλαξα νερό (ζεστό) και έβαλα μαζί τους στην κατσαρολα, 1 κλαδάκι δενδρολίβανου, 1 δαφνόφυλλο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας που έχω έτοιμη σε βαζάκια.
Σιγόβρασα 1 ώρα, αλατοπιπέρωσα και έσβησα την φωτιά μετά 30 λεπτά, αφού πρόσθεσα 1 κουταλιά χυμό λεμονιού για να «ξυπνά» την γεύση.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.