Σουτζουκάκια - Cook For All
Σουτζουκάκια

Σουτζουκάκια

Η Συνταγή είναι από Ntina Spiroudi – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!

Για τα σουτζουκάκια
½ κιλό μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 αυγό
3 φέτες ψίχα από ψωμί με προζύμι
2 φλ.του καφέ κρασί μαυροδάφνη
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
½ κ. γλ. κίμινο
½ κ. γλ. κανέλα
½ κ. γλ. μπούκοβο προαιρετικά
½ φλυ.του καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. αλεύρι για να τα αλευρώσουμε
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 ½ κιλό ντομάτες
½ φλ. τσ. μαυροδάφνη
3 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
½ κ. γλ. κανέλα ή 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
½ κ. γλ. ζάχαρη
1 κοφτό κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση!!!

Για τα σουτζουκάκια
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον ρεντέ (τρίφτης), μέσα σ’ ένα ευρύχωρο μπωλ.
Προσθέτουμε τις μουσκεμένες με μαυροδάφνη φέτες του ψωμιού τριμμένες στο χέρι, τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το κίμινο, την κανέλα, το σκόρδο μας σε αλοιφή (λιωμένο στο γουδί με μια πρέζα αλάτι ή ψιλοτριμμένο), το ξύδι, το μπούκοβο (αν μας αρέσει το καυτερό), το λάδι και ζυμώνουμε πολύ καλά για 3 έως 5 λεπτά.
Αφήνουμε 15 λεπτά τον κιμά μας να «ξεκουραστεί».
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε μικρό μέγεθος και τους δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
Τα περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Προαιρετικά, τοποθετούμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το πολύ λάδι. Ενώ αντί για τηγάνισμα τα έβαλα στο φούρνο και όταν πήραν χρώμα έριξα και την σάλτσα μέσα στο πυρέξ και τα άφησα για αλλά δέκα λεπτά . Και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top