Υλικά!!!
Φύλλο καταιφι 500 γρ
φλούδα από πορτοκάλι
4 κουταλιές κορν φλάουρ
640 γρ γάλα
4 αυγά
4 κουταλιές αμύγδαλα
1 φλιτζάνι από την ζάχαρη
Εκτέλεση!!!
Απλώνετε σ’ενα ταψάκι το καταιφι και το βάζετε στον φούρνο να ροδίσει. Φτιάχνετε ένα αραιό σιρόπι με 1 φλιτζάνι από την ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό και περιχύνετε με αυτό το καταιφι. Ετοιμάζετε την κρέμα. Κρατάτε 1/2 φλιτζάνι γάλα μέσα στο οποίο διαλύετε το κορν φλάουρ, ενώ ζεσταίνετε το υπόλοιπο με την ζάχαρη και το πορτοκάλι. Χτυπάτε τα κροκαδια των αυγών, τα προσθέτετε σιγά σιγά στο γάλα και μετά προσθέτετε το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρεγγα. Συγχρόνως ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και 4 κουταλιές νερό. Το βγάζετε από την φωτιά πριν ξανθίσει,και το ρίχνετε σιγά σιγά στην μαρεγγα. Βάζετε την κρέμα πάνω από το καταιφι. Επάνω βάζετε την μαρεγγα. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.