Υλικά!!!
200 γρ γάλα
200 γρ γιαούρτι
2 αυγά
45 γρ ελαιόλαδο
80 γρ ηλιέλαιο
100 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ βιταμ λιωμένο
200 γρ προζύμι
800 γρ αλευρι κουλα
15 γρ ζάχαρη
20 γρ αλάτι
1 αυγό
Μαυροκουκι ή σουσάμι
Γέμιση
500 γρ τυριά
2 αυγά
Πιπερι
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής, εκτός από το αλεύρι.
Ζυμώνουμε στο δύο και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Θα πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει.
Κάνουμε μπαλάκια των 50 γρ.
Πατάμε το μπαλάκι στη χούφτα μας να γίνει πιτάκι, προσθέτουμε 1 κ γ. γέμιση και το κλείνουμε χρησιμοποιώντας λίγο νερό περιμετρικά.
Αλείβουμε τα τυροπιτάκια με αυγό αραιωμένο με νερό και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι ή σουσάμι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 για 30′.
Πραγματικά αφρός!
Καλή συνέχεια!!
Η Συνταγή είναι από Dimitris Togias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.