Μανιτάρια φρικασέ νηστίσιμα - Cook For All
Μανιτάρια φρικασέ νηστίσιμα

Μανιτάρια φρικασέ νηστίσιμα

τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Υλικά

– 500γρ. μανιτάρια Πόρτο μπελο η (άσπρα)
– 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
– 2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμενα
– μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο
– 1 κ.σ. νοστιμια λαχανικών
– προαιρετικά μαυροπιπερο
– μισό λεμόνι εάν θέλετε το αυγοκόβετε
– 1 κρόκο αυγό
– μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδο
– 1 κ.σ κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση

Νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…
500γρ.μανιτάρια Πόρτο μπελο η (άσπρα)2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους 2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμενα τα βράζω για 5’λεπτα τα στραγγιζω…
μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο 1κ.σ.νοστιμια λαχανικών προαιρετικά μαυροπιπερο μισό λεμόνι εάν θέλετε το αυγοκόβετε…
καθαρίζω τα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα ανοιχτή χαμηλή βαζω μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδο και σοταρω τα κρεμμυδάκια…
το κρεμμύδι ρίχνω τα μανιτάρια τα σοταρω για 5’λεπτα συμπληρώνω τα μαρούλια ανακατεύω…
ρίχνω 1κουπα ζεστό νερό ρίχνω τον άνηθο μαυροπιπερο νοστιμιά αφήνω να βράσουν 30’λεπτα εάν δεν κάνω αυγολέμονο…σε λίγο νερό διαλυω 1κ.σ κορν φλάουρ το ρίχνω στο φρικασέ παιρνει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει…είναι έτοιμο… εάν το αυγοκοψω…χτυπώ 1κροκο με μισό λεμόνι η 1λεμονι αναλόγως πώς το προτιμάτε…περιχυνω το φρικασέ αφήνω παίρνει 2-3 βράσεις πήζει ελαφρώς αποσύρω είναι έτοιμο για σερβίρισμα και όλη η νοστιμιά!!!!

Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top