Υλικά!!!
230 χουρμάδες απύρηνους
300 gr μπισκότα χωρίς ζάχαρη
200gr καρύδι τριμμένο
70 gr μέλι
30 gr χυμό πορτοκαλιού
40 gr βούτυρο λιωμένο
Σχεδόν μισό κουταλάκι και λιγότερο κανέλα
Γλάσο,
200 gr κουβερτούρα.
1 κγ ηλιέλαιο
100gr λευκή σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 20 λεπτά
Όπως είναι ζεστοί τους αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα κουταλάκι -βούτυρο -και την κανέλα.. βάζουμε 100gr χοντροκομμένο καρύδι και ζυμώνουμε Τους βάζουμε ψυγείο
Αλέθουμε τα μπισκότα με τα 100gr καρύδι.. βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με τα καρύδια. Λιώνουμε το βούτυρο .. και το ρίχνουμε πάνω από μπισκότα ρίχνουμε και το μέλι να είναι ρευστό.. σιγά-σιγά το χυμό του πορτοκαλιού.. να μπορούμε να ζυμώσουμε το μπισκότο να γίνει μία εύπλαστη ζύμη εάν χρειαστεί λιγότερο χυμό σταματάμε.. εάν χρειαστεί περισσότερο χυμό βάζουμε λίγο ακόμη.( η μέλι εάν το θέλουμε πιο γλυκό )Βάζουμε μία μεμβράνη κάτω χωρίζουμε το μισό μείγμα του μπισκότου και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο.. λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστουνάκι το μίγμα από τους χουρμάδες ,αφού τους έχουμε μοιράσει σε δύο μέρη και αυτούς .. και βάζουμε στη μέση ένα χοντρό κορδόνι από χουρμά διπλώνουμε σιγά σιγά τη μεμβράνη να γίνει ένα ρολό το οποίο το σφίγγουμε καλά με τα χέρια.. κάνουμε το ίδιο και με το 2ο φύλλο μπισκοτου το βάζουμε στο ψυγείο μία ωρίτσα.. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ..και απλώνουμε επάνω από τα δύο ρολά με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφο.. κάνουμε λεπτές γραμμούλες με τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε λίγο και κόβουμε σε τεμάχια σε ότι μέγεθος θέλετε..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.