Υλικά!!!
400gr μακαρόνια
500 gr γαρίδες
500 gr μύδια
300 gr μύδια με κέλυφος
100 gr ελαιόλαδο.
4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
Μαϊντανό μισό ματσάκι
1 πρέζα ζάχαρη
200 gr λευκό κρασί
Προαιρετικά λίγο πιπερίτσα τσίλι
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε το λαδάκι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τη ζαχαρίτσα χωρίς να το κάψουμε καθόλου.. ρίχνουμε Τα θαλασσινά ανακατεύουμε λίγο να πάρουν τη γεύση το μαϊντανό σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια.. μόλις πάρουν 2- 3 βράσεις δυνατές κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όσο ζουμί έχει ..
Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ al dente σε προσεκτικά αλατισμένο νερό.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μακαρόνια barilla 7 νούμερο
Ξανά Ανάβουμε το μάτι με τη θαλασσινά και όπως βράζουν τα μακαρόνια εγώ τα βράζω 4-5 λεπτά ..
Βγάζουμε με την τσιμπίδα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά χωρίς να ρίχνουμε πολλά νερά μέσα ..
Αφήνουμε να πάρουν μία δύο βράσεις και κλείνουμε την κατσαρόλα με ότι υγρά έχουν αυτά θα έρθουν σε ισορροπία..
Εάν η ντομάτα μας δεν έχει πολύ ζουμί και δούμε ότι είναι σκληρά ακόμη προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό, λίγο λιγο ώστε να κρατηθούν al dente να μη γίνουν μία μάζα..
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και πολύ λίγο λαδάκι από πάνω να γυαλίσουν.αφου έχουμε δοκιμάσει βέβαια από αλάτι.. τα φτιάχνουμε και με ότι θαλασσινό έχουμε στο ψυγείο μας και ότι τρώμε..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.