Μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια - Cook For All
Μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια

Μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια

Υλικά!!!

400gr μακαρόνια
500 gr γαρίδες
500 gr μύδια
300 gr μύδια με κέλυφος
100 gr ελαιόλαδο.
4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
Μαϊντανό μισό ματσάκι
1 πρέζα ζάχαρη
200 gr λευκό κρασί
Προαιρετικά λίγο πιπερίτσα τσίλι

Εκτέλεση!!!

Βάζουμε το λαδάκι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τη ζαχαρίτσα χωρίς να το κάψουμε καθόλου.. 📍ρίχνουμε Τα θαλασσινά ανακατεύουμε λίγο να πάρουν τη γεύση το μαϊντανό σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια..📍 μόλις πάρουν 2- 3 βράσεις δυνατές κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όσο ζουμί έχει ..
📍Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ al dente σε προσεκτικά αλατισμένο νερό.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μακαρόνια barilla 7 νούμερο
Ξανά Ανάβουμε το μάτι με τη θαλασσινά και όπως βράζουν τα μακαρόνια εγώ τα βράζω 4-5 λεπτά ..
📍Βγάζουμε με την τσιμπίδα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά χωρίς να ρίχνουμε πολλά νερά μέσα ..
📍Αφήνουμε να πάρουν μία δύο βράσεις και κλείνουμε την κατσαρόλα με ότι υγρά έχουν αυτά θα έρθουν σε ισορροπία..
📍Εάν η ντομάτα μας δεν έχει πολύ ζουμί και δούμε ότι είναι σκληρά ακόμη προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό,📍 λίγο λιγο ώστε να κρατηθούν al dente να μη γίνουν μία μάζα..
📍Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
📍Φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και πολύ λίγο λαδάκι από πάνω να γυαλίσουν.📍αφου έχουμε δοκιμάσει βέβαια από αλάτι.. 📍τα φτιάχνουμε και με ότι θαλασσινό έχουμε στο ψυγείο μας και ότι τρώμε..

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top