Υλικά!!!
400gr μακαρόνια
500 gr γαρίδες
500 gr μύδια
300 gr μύδια με κέλυφος
100 gr ελαιόλαδο.
4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
Μαϊντανό μισό ματσάκι
1 πρέζα ζάχαρη
200 gr λευκό κρασί
Προαιρετικά λίγο πιπερίτσα τσίλι
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε το λαδάκι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τη ζαχαρίτσα χωρίς να το κάψουμε καθόλου..
ρίχνουμε Τα θαλασσινά ανακατεύουμε λίγο να πάρουν τη γεύση το μαϊντανό σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια..
μόλις πάρουν 2- 3 βράσεις δυνατές κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όσο ζουμί έχει ..



Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μακαρόνια barilla 7 νούμερο
Ξανά Ανάβουμε το μάτι με τη θαλασσινά και όπως βράζουν τα μακαρόνια εγώ τα βράζω 4-5 λεπτά ..








Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.