Υλικά!!!
350 γρ. φαρίν απ
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
50 γρ. ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
100 ml ταχίνι
60 ml πετιμέζι
50 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
25 ml κονιάκ
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το πετιμέζι, το χυμό, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, το baking powder και αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μία ζύμη που λίγο θα κολλάει αλλά μην προσθέσετε άλλο αλεύρι ώστε να γίνουν αφράτα.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Efthimia Nikolaou – “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική/ Οι Συνταγές μας”.