Η Συνταγή είναι από Grecian Taste “Τα..μαμμμμ!!!!!!!!!!!!!!”.
Υλικά
Εκτέλεση
Δεν υπάρχει πιο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό από το μοσχαράκι κοκκινιστό & εγώ σου δίνω την δικιά μου συνταγή & τιπς για να το κάνεις λιώμα! Απαραίτητη η χύτρα (για 1η φορά χρησιμοποίησα φέτος και είδα πόσο άγια είναι!) Επειδή γίνονται από πολλές παρεξηγήσεις για την ώρα βρασίματος, επέλεξα να το μαγειρέψω σε χαμηλή θερμοκρασία (σαν slow cooker) που διαρκεί 1,5 ώρα , όσοι θέλετε σε πιο γρήγορο χρόνο, μπορείτε να βάλετε τη χύτρα σε πιο δυνατή φωτιά και να το μαγειρέψετε σε 40 λεπτά.. Ωστόσο δε σας υπόσχομαι το ίδιο αποτέλεσμα που βλέπετε.
Σε μια μεγάλη χύτρα βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 κιλό μοσχαράκι, σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1κσ κρεμμύδι, 1 σκόρδο σε flakes, αλατοπίπερο, 1 κσ κύμινο, 1 κσ ρίγανη και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μετά ρίχνουμε 100 μλ κόκκινο κρασί, κουνάμε τη χύτρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί. Μετά προσθέτουμε almito πικάντικη πιπεριά σε μορφή πάστας, χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 κσ μέλι, 1 ποτήρι κρασιού τοματοχυμό, μετά τις πατάτες (ή λαχανικά ότι θέλετε) . Ρίχνουμε 500 ml νερό έτσι ώστε να καλυφθεί το φαγητό, κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1.5 ώρα.