Εύκολο ρυζόγαλο με σταφίδες - Cook For All
Εύκολο ρυζόγαλο με σταφίδες

Εύκολο ρυζόγαλο με σταφίδες

Υλικά

– 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασε ή Καρολίνα
– 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
– τέσσερις κουταλιές κορν φλαουρ
– 6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
– βανίλια
– 3/4του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το σκεπάζουμε με νερό. Σιγο βραζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι, περίπου είκοσι λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Σε ένα φλιτζάνι γάλα, από τα έξι, διαλύουμε το κορν φλαουρ.
Μόλις γίνει το ρύζι , προσθέτουμε το γάλα ,την ζάχαρη, τις σταφίδες, την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κάψει το γάλα και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Μοιράζουμε σε μπολάκια 🙂

Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top