Υλικά
150 gr κασέρι
150 gr γραβιέρα
110 gr ενταμ
2 ΚΣ Κον φλάουρ
2 ασπράδια αυγού
Πιπέρι
Εναλλακτικά
Αντί ενταμ – γκούντα
Αντί κασέρι – kerrygold
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά στο χοντρό τριμμένα
Χτυπάμε ελαφρά τα 2 ασπράδια με ένα πιρούνι ρίχνουμε στο μείγμα και φρεσκο πιπέρι
Ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά με τα χέρια να γίνει λείο το μείγμα
Όπως είναι ζεστά από το ζύμωμακάνουμε μικρά μπαλάκια τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα
,,Δεν αλευρώνουμε με τίποτα τα τηγανίζουμε έτσι παγωμένα σσε καυτό ηλιέλαιο και χαμηλώνουμε τη φωτιά αμεσως να πάρουμε χρυσό χρώμα ταιριάζουν πολύ ωραία με σως καραμελωμένα κρεμμύδια
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.