Μπουκιές κοκκινιστού μοσχαριού με πουρέ χοντρολιωμένης πατάτας στο πήλινο - Cook For All
Μπουκιές κοκκινιστού μοσχαριού με πουρέ χοντρολιωμένης πατάτας στο πήλινο

Μπουκιές κοκκινιστού μοσχαριού με πουρέ χοντρολιωμένης πατάτας στο πήλινο

Η Συνταγή είναι από ‘Reggina Filippou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά

Για το μοσχαράκι:
λίγο λάδι
μπουκιες μοσχαριού
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο λιωμένο
μπαχάρι
ξύλο κανέλας
λίγο λευκό κρασί
χυμό ντομάτας
ένα καρότο σε ροδελες
μανιτάρια μικρά ολόκληρα
λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι
κίτρινο τυρί τριμμένο
Για τον πουρέ:
λίγες πατάτες
βούτυρο
αλάτι
γάλα φρέσκο
σκόνη κανέλας
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και σωταρουμε μπουκιές μοσχαριού. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο, μπαχάρι, ξύλο κανέλας. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμό ντομάτας, ένα καρότο σε ροδέλες, μανιτάρια μικρά ολόκληρα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του
Για τον πουρέ: βράζουμε πατάτες να μαλακώσουν και τις χοντρολιωνουμε. Προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι, γάλα φρέσκο, σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ο πουρές δεν πρέπει να είναι αραιός.
Σε πήλινο βάζουμε πουρέ, από πάνω το μοσχαράκι και σκεπάζουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Βάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top