Η Συνταγή είναι από Κικη Τριλυρακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο μια φορά περασμένο.
Μισό κιλό χοιρινό κιμά.
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
1 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό.
Δύο κολοκυθάκια χοντροκομμένα στο χέρι μέσα στη γέμιση.
1 ντομάτα ζουμερή στο τρίφτη
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι πλυμένο (εγώ βάζω το κίτρινο γιατί τα θέλουμε σπυρωτά,αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Λάδι κατά βούληση ( εγώ βάζω πολύ γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει,δηλαδή στο 1,5 κιλό κιμα, τουλάχιστον ένα φλιτζάνι τσαγιού)
Και τέλος μια κουταλιά πελτέ που αραιώνω σε ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνω μέσα στη γέμιση, να είναι αφράτη και ζουμερή.
Φυσικά αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση!!!
Ανοίγω τα κολοκυθάκια, γεμίζω με τη γέμιση ,βάζω στη κατσαρόλα,προσθέτω τρία τέταρτα του ποτηριού νερό και μια κουταλιά βούτυρο για άρωμα.
Κάνω τη σάλτσα χωριστά.
Μια κουταλιά Φυτική η Βιτάμ
Μια κουταλιά κόρν φλάουρ φουσκωτή
Δύο φλιτζάνια τσαγιού γάλα, αλάτι, πιπέρι και μόλις πήξει, ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού…