Γαριδοπίλαφο με ντοματίνια - Cook For All
Γαριδοπίλαφο με ντοματίνια

Γαριδοπίλαφο με ντοματίνια

Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φρέσκο, επίσης ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
 4 ξεφλουδισμένα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
1,5 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2,5 – 3 φλιτζάνια βραστό σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό
6 μεγάλες γαρίδες (για 2 άτομα) καθαρισμένες μόνο στο σώμα και χωρίς το εντεράκι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 φρέσκο, επίσης ψιλοκομμένο, κρεμμυδάκι και 4 ξεφλουδισμένα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα.
Στην συνέχεια ρίξτε 1,5 φλιτζάνι ρύζι και σοτάρετέ το κι’ αυτό. Σβήστε με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και προσθέστε 2,5 – 3 φλιτζάνια βραστό σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό. Σκεπάστε το σκεύος και σιγομαγειρέψτε για 7 – 8 λεπτά.
Προσθέστε 6 μεγάλες γαρίδες (για 2 άτομα) καθαρισμένες μόνο στο σώμα και χωρίς το εντεράκι και μετά 12 περίπου λεπτά, κατεβάστε το φαγητό από την φωτιά και σκεπάστε το σκεύος με χαρτί κουζίνας και το καπάκι του.
Σερβίρετε μετά 10 λεπτά πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ραντίζοντας με 1 κουταλιά ωμό ελαιόλαδο.

Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top