Υλικά
75 γρ αλεύρι
45 ml χλιαρό νερό
10 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ανοίγουμε λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και νερό, πλάθοντας με τα χέρια μας σιγά σιγά το αλεύρι από το κέντρο προς τις άκρες.
Ζυμώνουμε καλά και αφού σκεπάσουμε με πετσετούλα αφήνουμε στην άκρη για 15- 30 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και χωρίσουμε το ζυμάρι στα 3κομμάτια. Ανοίγουμε με πλάστη φύλλο πασπαλίζοντας
κάθε τόσο με αλεύρι ή νισεστέ.
Περιχύνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια (λίγη στο καθένα) το πιπέρι και τα τυλίγουμε σε μικρά φακελάκια.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Η συνταγή μας δίνει 3 μεσαίου μεγέθους τυροπιτάρια η ένα μεγάλο.
Εάν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε τα υλικά. οκ..