Νηστίσιμη μπουγάτσα με φύλλο καταϊφι - Cook For All
Νηστίσιμη μπουγάτσα με φύλλο καταϊφι

Νηστίσιμη μπουγάτσα με φύλλο καταϊφι

Υλικά

– 500 γρ καταϊφι
Κρεμα
– 6 φλυτζ νερό
– 1 φλυτζ ζαχαρη
– 1 φλυτζ σιμιγδάλι ψιλο
– 1 βανίλια
– φλούδα πορτοκαλιού

– βιτάμ
– σπορέλαιο
– σιμιγδάλι
σιρόπι
– 2 ζαχαρη
– 2 νερό
– λιγο λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ξεχώρισα το φύλλο .μισό- μισό..
Σε λαδωμένο ταψι άνοιξα να αφρατεψει κ αφου έστρωσα τον πάτο με βιτσμ ανακατεμένο με σπορέλαιο εριξα παντοτ απο πάνω κ εβαλα να ψηθεί..
Μέχρι να ροδίσει..
Ετοίμασα την κρέμα..
Έβρασα ολα τα υλικά 5 λεπτά
Κ στο τελος σιγα σιγά εριξα το σιμιγδάλι…Ανακάτευα συνεχώς μη σχολιάσει..
Η κρέμα να μη σφίξει μονο να δέσει..
..
Αφου εχει ψηθεί το καταιφι ριχνω την κρέμα ..
Από πάνω εβαλα το υπόλοιπο φύλλο αφου το ξανοιξα να γινει αφράτο..
Καλυψα ολη την επιφάνεια..
Εριξα πάλι το μίγμα βιταμ ..σπορέλαιο κ εβαλα να ψηθεί..αφου το χαραξα..
Μέχρι να ροδίσει..καλα…
Το σιροπιασα με..
2 ζαχαρη 2 νερό. Να πάρει βράσει με λιγο λεμόνι στο τελος…
Κρυο το σιρόπι..

Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top