Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για το φύλλο:
200γρ αλεύρι Κούλα
200γρ.αλευρι Μάννα
200γρ νερό
25 γρ. λάδι
15γρ ξίδι
10γρ αλατάκι.
για τη γέμιση :
1 κιλό σπανάκι πλυμένο στεγνό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα
μάραθο
δυόσμο
αλατάκι
πιπεράκι
1 αυγό
λίγο λάδι
50γρ. τραχανά γλυκό
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζω το φύλο και το κάνω μια μπάλα το τυλίγω σέ μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα κόβω το ζυμάρι σέ 9 μπαλάκια τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να ξεκουραστουν για νά ανοιγουν εύκολα.
Όσο ξεκουράζονται τα μπαλάκια της ζυμης ετοιμάζω την γέμιση. Σέ λίγο λάδι σουτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια το πράσο και μετά ρίχνω το σπανάκι που το έχω ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα. Ρίχνω αλατάκι πιπέρι και τα μυρωδικά. Το κατεβάζω από την φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το αυγό το ανακατευω πολύ καλά καί μετά ρίχνω τιν τραχανά. Τα αφήνω λίγο καί ανοίγω τά φύλα. Στον πάτο του ταψιού και στο πρώτο φύλο δεν βάζω λάδι στρώνω το δεύτερο το λαδωνω το τρίτο το λαδωνω το τέταρτο και ρίχνω την μισή γέμιση βάζω ένα φύλο και ρίχνω την υπόλοιπη γέμιση. Στρώνω αλλά 4 φύλα λαδωνωντας τα συνολικά φτιάχνω 9 φύλα. 4 κάτω 1 στην μέση και 4 επάνω Στο τέλος ραντίζω με νερό λάδι χαράζω και ψήνω στο κάτω μέρος της κουζίνας μου. Το ταψί μου είναι 30εκ.Οσο χρόνο χρειαστεί.