Χοιρινό κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα - Cook For All
Χοιρινό κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Χοιρινό κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”.

Υλικά

– 1 κ. χοιρινό κρέας
– 3 γαρύφαλλα
– ελαιόλαδο
– 1 κ.γ. φυτίνη
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 2 σκ .σκόρδο τριμμένο στο μούλτι
– 1 κουτάκι μπύρα
– 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο μούλτι
– 1 κ.σ. πελτέ
– 1 πιπεριά φλωρίνης πολτό στο μούλτι
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
– 1 ξύλο κανέλλα
– 1 φύλλο δάφνης
– λίγες πατάτες

Εκτέλεση

Πλένω το κρέας και το βράζω μαζί με 3 γαρύφαλλα για να φύγει η μυρωδιά για 5 λεπτά. Πετάω το νερό και τα γαρύφαλλα, το πλένω με ζεστό νερό και το σκουπίζω. Και βάζω στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και 1 κ.γ. φυτίνη για ωραίο χρώμα. Το σοτάρω και ρίχνω ένα μεγάλο κρεμμύδι με 2 σκ. σκόρδο τριμμένα στο μουλτι και τα σοτάρω κι αυτά. Το σβήνω με 1 κουτάκι μπύρα. Όταν φύγει το αλκοόλ, ρίχνω 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο μουλτι, 1 κ.σ. πελτέ, 1 πιπεριά φλωρίνης πολτό στο μουλτι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1 ξύλο κανέλλα, 1 φύλλο δάφνης και νεράκι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, έχω κόψει πατάτες, τις έχω αλατοπιπερώσει και τις ρίχνω κι αυτές στο κρέας να βράσουν και να μείνει με πηχτή σάλτσα… έγινε λουκούμι!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top