Υλικά
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 2 στήθη από κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
– Λίγο αλατοπίπερο
– Μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο
– ½ κούπα μηλόξυδο (εναλλακτικά, λευκό ξύδι με χυμό μήλου)
– 1 πράσινο μήλο, σε φέτες
– 6 κούπες φύλλα baby σπανάκι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι και το μήλο. Το αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και τους χυμούς του. Μαγειρεύουμε για 3 ακόμα λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Νικολαιδης Γιωργος – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.