Υλικά
– 3 Αυγά
– 75γρ ζάχαρη
– πρέζα αλάτι
– 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
– 100γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
– 1 κ γ κανέλα
– 150 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
– 10γρ. μπεικιν παουντερ
– 300γρ. μήλα καθαρισμένα
– 1 κ. σ. βούτυρο
– 1 κ. σ. κανέλα
– 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
– καρύδια όσα θέλουμε
Η φόρμα για το κέικ είναι 20εκ.
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα καθαρισμένα μήλα τα κόβουμε σέ κύβους. Σέ ένα τηγάνι βάζουμε την 1κ σ βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τά μήλα. Τα μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυωσουν.
Βάζουμε στο ταψάκι μας ένα αντικολλητικο χαρτί. Και αδειάζουμε τα μαγειρεμένα μήλα.
Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σέ ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για 6′-7′ να γίνει μια ωραία κρέμα τότε ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το αλάτι. Όταν είναι έτοιμα τα αυγά ρίχνουμε το κοσκινισμενο μας αλευρι πού εκεί έχουμε βάλει και το μπεικιν παουντερ. Τα ανακατεύουμε με μια Μαρίζ απαλά για να μην φύγει ο αέρας. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί μας πάνω από τα καραμελωμενα μήλα. Το ψήνομαι σέ προθερμασμενο φούρνο στους 160C’ για30′. Το βγάζουμε το γυρίζουμε ανάποδα.
Καί είναι έτοιμη για να σερβίρουμε βάζοντας άχνη οποίος θέλει.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy , Ομάδας “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.