Χορτόπιτα στριφτή - Cook For All
Χορτόπιτα στριφτή

Χορτόπιτα στριφτή

Υλικά

Για το φύλλο
– 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
– 3 φλ αλέυρι
– 1 κ.γ αλάτι
– 2 κ.σ ξυδι
– 1/2 φλ ελαιολαδο
Για την γέμιση
– Λάπατα
– καυκαλιθρες
– μυρώνια
– πράσα
– κρεμμυδάκια φρέσκα
– άνηθο
– σπανάκι
– Αλάτι
Για την πίτα
– νισεστε
– ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για το φύλλο
Σε ένα λεκανακι βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και το ανακατέυω να γίνει σαν τρίμματα.
Μετά Ρίχνω το νερό σιγά σιγά και ζυμώνω μεχρι να εχω ενα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το μαζεύω σε μια μπάλα και το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ.
Το αλειφω και απο επανω με λιγο λάδι.
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ετοιμαζω την γέμιση.
Για την γέμιση
Λάπατα καυκαλιθρες μυρώνια πράσα κρεμμυδάκια φρέσκα άνηθο σπανάκι. Αλάτι.
Τα τριγαρίζω με λιγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους.
Τα στραγγίζω καλά και τα αφήνω να κρυώσουν.
Μετα χωρίζω την ζύμη στην 5 μπαλάκια και με λίγο νισεστε το ανοίγω σε μακρόστενο φύλλο βάζω γέμιση και το τυλίγω σε ρόλο!
Τα στρίβω και τα βάζω γύρω γύρω σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ρίχνω λίγο λαδάκι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας!!



 

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top