Μηλοπιτάκια τραγανά και τριφτά - Cook For All
Μηλοπιτάκια τραγανά και τριφτά

Μηλοπιτάκια τραγανά και τριφτά

Υλικά

Υλικά

Γέμιση
Ετοιμάζω την γέμιση και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει
5 μέτρια μήλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γ.μελι
Ένα φλυτζανακι του καφέ ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλυτζανακι του καφέ σταφίδες
100γρ.βιταμ
1κ.γ.κανελα

Ζύμη
– 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
– 1/2 βιταμ
– 2 αυγα κ
– 1 φαριν απ που φουσκώνει μόνο του

– ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Γέμιση
Ετοιμάζω την γέμιση και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει
5 μέτρια μήλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γ.μελι
Ένα φλυτζανακι του καφέ ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλυτζανακι του καφέ σταφίδες
100γρ.βιταμ
1κ.γ.κανελα
Τα βάζω σε κατσαρόλα και και σε σιγανή φωτιά τα αφήνω να βράσουν,να μαλακωσουν,να χυλωσουν,να δέσει το συροπακι τους

Ζύμη
Σε μπολ χτυπώ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη με 1/2 βιταμ,προσθέτω 2 αυγα και 1 φαριν απ που φουσκώνει μόνο του
Τα χτυπώ όλα καλά και γίνεται μια τριφτη ζύμη
Σε φόρμες για τα κεκακια,βάζω χαρτάκια και 3 με 4 κουταλιές τριφτη ζύμη
Την πατάω καλά με το δάχτυλο μου,γίνεται ζύμη κανονική
Ρίχνω 2 κουταλάκια από τη γέμιση μήλου που ετοίμασα και από πάνω σκεπάζω με 2-3 κουταλακια πάλι τριφτη ζύμη χωρίς να την πατήσω τώρα,μόνο σκεπάζω
Ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 με 30 λεπτά το πολύ
Βγάζω και όταν κρυώσουν πασπαλιζω με άχνη

Η Συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou , Ομάδας “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top