Μελομακάρονα - Cook For All
Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Υλικά

– 1 ποτ. Ηλιανθελαιο
– 1 /2 ποτ. Ελαιόλαδο
– 1/2ποτ. Χυμο πορτοκάλι
– 1/2ποτ Ζάχαρη
– 1/2 ποτ. Σιμιγδάλι ψηλο
– 4 ποτ Αλευρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κγ baking powter
– 1 /2 κγ Σοδα
– 2 Βανιλιες
– 1 κσ Ξυσμα πορτοκαλι
– 1 κγΚανελα
– 1/2κγ Γαρύφαλλο αλεσμένο
– 2 κσ Κονιακ
Σιρόπι
– 3ποτ Νερό
– 2 ποτ Ζάχαρη
– 1 ποτ. Μελι
– Φλουδα απο ενα πορτοκαλι
– 1 κγ χυμο λεμονι

Εκτέλεση

Βαζω στην λεκάνη ολα τα υλικα εκτος απο το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύω καλά και ριχνω και το σιμιγδαλι και το αλευρι. Ανακατεύω πολυ λιγο να μην μου βγαλει το λαδι η ζυμη.
Τα πλαθω τα βαχω σε αντικολιτικο ταψί και τα ψηνω στον αέρα στους 180 β μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις κρυώσουν τα σιροπιαζω. Ζεστό σιροπι κρυα μελομακαρονα.
Σιρόπι
Βάζω τα υλικά για το σιρόπι στην φωτια να κοχλασουν για 5 λεπτα εκτος απο το μελι που το βαζω αφου κατεβασω απο την φωτια.

Η Συνταγή είναι από Basw Basileiou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top