Τό παραδοσιακό γλυκό της Αλβανίας πού τό κάνουμε συνήθως σέ γάμους και Πρωτοχρονιά!
Συνταγή για περίπου 60 φύλα!
Τό φύλο πρέπει να είναι πολύ ψιλό (λεπτό) και ανάλογο με το ταψί που θά κάνετε τό γλυκό!
Τό λέμε Μπακλαβά!
Υλικά
– 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 500 γρ νησέστε (αλεύρι καλαμποκιού)
– 100 ml λάδι
– Μία πρέζα αλάτι
– Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 2 αυγά ολόκληρα
– 6 κρόκοι
– 1 kg βούτυρο Κερκύρας
Εκτέλεση
Κάνουμε μία αφράτη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα!
Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια τα οποία τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί!
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά!
Μετά ανοίγουμε τα φύλλα! Εμείς στην Αλβανία 1/3 από τα φύλλα τα ψήνουμε και τα τρίβουμε σε μικρά κομμάτια με βούτυρο και ζάχαρη και το βάζουμε σαν γέμιση ανά μέσα στα φύλλα!
Βάζουμε τα μισά φύλλα και στη μέση βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και πολύ καρύδι τριμμένο, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο!
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου μία μισή ώρα!
Για το σιρόπι το ίδιο με όλα τα σιρόπια στα!
Προσοχή στις θερμοκρασίες, το ένα κρύο και το άλλο ζεστό!
Καλή επιτυχία σε όλους!
Η Συνταγή είναι από Elli Hoxha – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.