Υλικά
Για το παντεσπάνι
– 5 μικρά αυγά
– 1 φιλτζανι ζάχαρη
– 2,1/2φλ αλεύρι
– 70γ βουτερο
– 2 κουτάλι μπεικιν πουντερ
– 1 φάκελακι βανίλια
– 3 κουτάλι κακάο
Για την κρέμα
– 1 κουτί μορφατ
– ζάχαρη άχνη
– 1 τυρί κρέμα
– βανιλια
– λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
έβαλα 5 μικρά αυγά, 1 φιλτζανι ζάχαρη, 2,1/2φλ αλεύρι, 70γ βουτερο,2 κουτάλι μπεικιν πουντερ, 1 φάκελακι βανίλια, 3 κουτάλι κακάο τα χτυπάμε σιγά σιγά στο μίξερ με σειρά και το ψήνουμε στους 180 * για περίπου 20 ”
Για την κρέμα
1 κουτί μορφατ είχα στο σπίτι το ίδιο κουτί έβαλα ζάχαρη άχνη, 1 τυρί κρέμα, βανιλια, λίγο κονιάκ τα χτυπάμε όλα μαζί για να γίνετε η κρέμα. Όταν εχει γίνει το παντεσπάνι και κρυωσει το μοίρασα σε 5 λουρίδες απο 8 πόντους με ένα πενελο έβαλα λίγο πορτοκαλάδα για σιρόπι μετά την κρέμα και έφτιαξα ρόλο για το κορμό μας στο τέλος λίγο κρέμα και το στόλισα με λίγα κομματάκια κουβερτούρα που τα είχα στο ψυγείο και τρουφακια σοκολάτας..Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία 💞💞
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.