Υλικά
– 1 1/2 κιλά κρέας από αγριογούρουνο
– 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
– 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (όσο θέλουμε)
– Ελαιόλαδο
– 2 φύλλα δάφνης
– Χυμο από μισό λεμόνι
– 1/2 κύβο λαχανικών
– 1 ποτήρι του κρασιού μπύρα ή λευκό κρασί
– Νερό βραστό τόσο που να καλύπτει το φαγητό μας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια το αγριογούρουνο σε μια κατσαρόλα με νερό και ξύδι για να βράσουν για 45 λεπτά.
Μόλις βράσουν ξεπλένουμε τα κομμάτια και τα κόβουμε σε κομματια-μπουκιτσες, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια το αγριογούρουνο και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγο.
Έπειτα ρίχνουμε τη μπύρα ή το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το βραστό νερό για να καλύψει το φαγητό μας, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Ανακατεύουμε ανά αραιά διαστήματα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή λεμόνι προσθέτουμε και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.