Υλικά
– 8 μεγάλοι ώριμοι λωτοί ( ή περισσότεροι μικροί)
– 1 μέτριο μήλο
– 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
– 600 γρ ζάχαρη
– 50ml λικέρ Grand Marnier(αν δεν έχουμε βάζουμε δικό μας, έβαλα Kalhua)
– 2 ξυλάκια κανέλας(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε και καθαρίζουμε τους λωτούς και τα μήλα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ
Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη κολλήσει.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τον πολτό να κάτσει για 45 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι ,ανακατεύουμε με την ξύλινη σπάτουλα , συνεχίζοντας το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας, (θα το καταλάβουμε εάν στην πλάτη της σπάτουλας μένει φρούτο)
Στο τέλος προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας, αν θέλουμε, και το λικέρ, σβήνουμε και μόλις σταματήσει το βράσιμο βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ,τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.