Συνταγή για 10 περίπου πίτες:
Υλικά
– 1/2 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
– 1 Κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά.
– 150 Γρ. χλιαρό γάλα (Αν όχι γάλα τότε θα το αντικαταστήσετε με επιπλέον νερο)
– 150 Γρ. χλιαρό νερό.
– 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
– 3 Κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
– 1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Επάλειψη :
– 8 κτσ Ζααταρ μιξ
– 6 κτσ Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη , το λάδι, το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά,έπειτα αλάτι και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου μια ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια, τα πλάθουμε καλά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ζα’αταρ και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε πάχους μισού εκατοστού, τα βάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα τσιμπάμε με ένα πιρούνι η με τα δάκτυλα για να μην παραφουσκώσουν.
Δηλώνουμε και αλείφουμε με το μείγμα απο Ζααταρ και ελαιόλαδο που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.