Υλικά
– 4 πακέτα μπισκότα oreo (180 γρ. x 4)
– 1 μερέντα (400 γρ.)
– 2 κρέμες γάλακτος (300 x 2, 600 ml)
– 3 κ.σ. λικέρ
– 2 βανίλιες
– 200 γρ. λευκή κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα στα 2 και ρίχνουμε το λικέρ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες.
Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς, ρίχνουμε την μερέντα και χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα πήξει αμέσως.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και το βάζουμε σε λαδόκολλα και κλιν φιλμ (πρώτα στρώνουμε την μεμβράνη και από πάνω την λαδόκολλα).
Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα “σαλλαλί”. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το γλυκό.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει η κουβερτούρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.