Πηχτή - Cook For All
Πηχτή

Πηχτή

Υλικά

– 4 χοιρινά πόδια
– 1 κότσι
– 8-10 σκελίδες σκόρδο
– 125 ml λευκό ξύδι
– 1 φύλλο δάφνης
– 3 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πόδια.
Βάζουμε τα ποδαράκια να βράσουν σε άφθονο νερό, στο οποίο θα προσθέσουμε αλάτι και το λευκό ξύδι, σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει ο ζωμός.

Όταν βράσουν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε από το ζωμό, που έμεινε το λίπος.
Βάζουμε πάλι τον ζωμό να βράσει.

Καθαρίζουμε το κρέας από τα πόδια κόβοντάς το σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Ρίχνουμε το κρέας, τα σκόρα, αλάτι όσο χρειαστί, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και την δάφνη στο ωμό και βράζουμε για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε πολύ καλά τη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.
Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 μήνα.

Η Συνταγή είναι από Τζένη Τζενάκη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top