Υλικά
– 3 αυγά
– μία βανίλια
– μία τσιμπιά αλάτι
– μισή κούπα ζάχαρη
– μισή κούπα σπορέλαιο
– 150 γραμ. γιαούρτι
– 250 γραμ. αλεύρι
– μία κουταλιά γεμάτη μπέικιν πάουντερ
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– λίγο αλεύρι
– μαρμελάδα βερίκοκο
– καβουρδισμένα και σπασμένα μύγδαλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε κατά σειρά τρία αυγά μία βανίλια μία τσιμπιά αλάτι μισή κούπα ζάχαρη μισή κούπα σπορέλαιο 150 γραμ. γιαούρτι 250 γραμ. αλεύρι μία κουταλιά γεμάτη μπέικιν πάουντερ και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη βάζω με το μίσος σε αλευρωμένη φόρμα στο φούρνο στο 180 για 15 λεπτά το βγάζουμε αλείφουμε πάνω την μαρμελάδα βερίκοκο και μετά το υπόλοιπο μείγμα ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου όταν βγει το αλείφουμε με πινέλο με μαρμελάδα επάνω και ρίχνουμε καβουρδισμένα και σπασμένα μύγδαλα είναι ιδανικό για καφεδάκι ή για χαμομήλι.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.