Πρασόπιτα - Cook For All
Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

Υλικά

Για την γέμιση:🌹
– 1 κιλό πράσα
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– Μισό ματσάκι μαϊντανό
– Μισό ματσάκι άνηθο
– 300 γρ φέτα
– 2 αυγά
– 1 κγ αλάτι
– Λίγο πιπέρι
Για τα φύλλα:🌹
– 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 κγ αλάτι
– 1 κσ ξύδι
– 4 κσ ελαιόλαδο
– Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακη…

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το πράσο για 10 λεπτά
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε τα μυρωδικά τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά… Για τα φύλλα. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το λάδι και προσθέτουμε το νερό όσο χρειαστεί να γίνει η ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμωνουμε αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε τα φύλλα. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί Τα μισά φύλλα προσθέτουμε την γέμιση ρίχνουμε λίγο λάδι συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.. Χαράζουμε την πίτα την ραντίζουμε με νερό ρίχνουμε λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα 🤩🌹🌹🙏

Η Συνταγή είναι από Laureta Cenkaj Hamataj – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top