Υλικά
Για 1 ταψί μεγάλο
– 1 κιλό αναρή ανάλατη -μυζήθρα (όση θελουμε)
– 100γρ ζάχαρη
– 1/2 ποτήρι καρύδια σπασμένα σε μικρά κομματάκια
– 1 κγ. κανέλα
– 1/4 κγ. γαρύφαλλα αλεσμενα
– 2 κουταλιές ανθόνερο
– 1 βανίλια
Για την ζύμη
– 800γρ αλεύρι χωριάτικο
– 3κγ.baking powder
– 160γρ ηλιέλαιο
– 150γρ. χυμό πορτοκαλιου
– νερό χλιαρό γύρω στα 170γρ.
Σιρόπι
– 3 ποτ.ζάχαρη
– 3 ποτ.νερό
– 2-3 γαρύφαλλα σωστά
– λίγο χυμό λεμονιού
Να βράσει για 3-4 λεπτά
– 1 κουτάλια μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά το βαζουμε και ανακατεύουμε
Κρύο σιρόπι
Εκτέλεση
Για την ζύμη
Βαζουμε σε ένα μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα .Προσθετουμε τον χυμό και το νερο .Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την φρέσκια άναρή-μυζήθρα την λιώνουμε με ένα πιρούνι .Προσθετουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο,(την βανίλια )και τα καρύδια.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
Κόβετε την ζύμη σε 5 μπάλες και με ένα πλάστη,ανοίγουμε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια.Τοποθετουμε με ένα κουτάλι γέμιση στην μέση του μακρόστενου κομματιού ζύμης, την απλώνουμε αφήνοντας αρκετή ζύμη αριστερά και δεξιά, με την οποία σκεπάζετε την γέμιση. με την υπόλοιπη ζύμη που βρίσκετε πάνω και κάτω, σαν ρολό στρίβοντας τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο ψήσιμο
Βαζουμε την πίτα σε ένα αντικολλητικό ταψί ελαφρώς βουτυρομενο και αλείφουμε με τον βούτυρο την επιφάνεια της πίτας ή ηλιέλαιο Μετα τρυπάμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε 4-5 λεπτά (για να μείνει τραγανή )και περιχύνουνε με το κρύο
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.