Κουλουράκια κανέλας - Cook For All
Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας

Υλικά

– 1 ποτήρι λάδι
– 1 ποτήρι ζαχαρη
– 1 ποτηρι χυμό πορτοκάλι
– 2 κουταλιές κονιάκ
– 2 κγ κανέλα
– 1κγ γαρύφαλλο
– 1κγ baking powder
– 2 κγ μαγειρική σόδα
– Αλεύρι ανάμεικτο φαρινάπ και για όλες τις χρήσεις 1kg τουλάχιστον,ίσως πάρει και παραπάνω-αυτά είχα ανοιχτα, όχι για κάποιον άλλον λόγο μα πιστεύω ετσι έγιναν πιο αφράτα.
– Όπου ποτήρι εννοώ νερού.
– Όπου λάδι, ελαιόλαδο.
– Επίσης κοσκινίζω το αλεύρι πάντα.

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζω το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύω με το χέρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω την σόδα στον χυμό πορτοκάλι, μετά το κονιάκ και το προσθέτω στο μπολ.
Προσθέτω τα κανελογαρυφαλλα.
Στο κοσκινισμενο αλεύρι προσθέτω και το baking powder και σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά.
Όλα τα κάνω με το χέρι και αργά.
Η ζύμη λιγο-ελαχιστα-θα κολλάει στα χέρια κι έτσι πρέπει.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα, στους 180 για 20 λεπτά.
Βγαίνουν 3 ταψιά.

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top