Κεικ με τρούφα σούπερ αφράτο - Cook For All
Κεικ με τρούφα σούπερ αφράτο

Κεικ με τρούφα σούπερ αφράτο

Υλικά

– 250γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κούπα ζάχαρη
– 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 βανιλιες
– 1 κούπα γάλα
– 500γρ αλεύρι που φουσκώνει
– 70γρ τρούφα
– Κακάο
– Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα, να τα απορροφά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι. Μόλις τα υλικά ενωθούν προσθέτουμε τη τρούφα την οποία έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσει στον πάτο και ανακατεύουμε. Σε μια καλά βουτυρωμενη και αλευρωμένη φορμα αδειάζουμε το 1/3 απο το μίγμα μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Καλύπτουμε με το μισο απο το μιγμα που έμεινε και πασπαλίζουμε πάλι με σκόνη κακαο. Στο τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μιγμα μας και ισιωνουμε την επιφανεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.
Βγαζουμε σε σχάρα να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Γίνεται αφρός!!
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top