Υλικά
– 20 γρ βούτυρο
– 20 γρ ζάχαρη
– 4 μανταρίνια καθαρισμένα και κομένα στη μέση
χυλός
– 2 αυγά
– 50 γρ ζάχαρη
– 100 γρ γάλα
– 60 γρ λάδι ελαφρύ
– 170 γρ αλεύρι
– 10 γρ μπαικιν παουντερ
πασπάλισμα
– ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
20 γρ βούτυρο στο τηγάνι μόλις λιώσει ρίχνω 20 γρ ζάχαρη ανακατεύω να λιώσει.
Έχω καθαρίσει 4 μανταρίνια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση. Τα βάζω στο τηγάνι.
Έχω ετοιμάσει το χυλό
2 αυγά 50 γρ ζάχαρη χτυπάω με τον αυγοδαρτη. Ρίχνω 100 γρ γάλα και 60 γρ λάδι ελαφρύ χτυπάω .
Ρίχνω 170 γρ αλεύρι χτυπάω.
Ρίχνω 10 γρ μπαικιν παουντερ ανακατεύω ελαφριά.
Ρίχνω το χυλό στο τηγάνι χαμηλώνω την εστία στο 2 και σκεπάζω με ένα καπάκι
Ψήνω για περίπου 12 λεπτά και μετά ανοίγω το καπάκι και ελέγχω με μία οδοντογλυφίδα αν βγεί καθαρή αποσύρω από την εστία και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα . Μόλις κρυώσει ρίχνω ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.