Υλικά
Για τον κιμά
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
– Λάδι
– 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
– 6 κοκους μπαχάρι
– αλάτι πιπέρι
– κανέλα
– σάλτσα ντομάτα 🍅
– ζεστό νερό γύρω στα 700 γρ
Μακαρόνια 🍝
1 πακέτο Νούμερο 3
– αλάτι
Μπεσαμέλ
– 1 1/2 λίτρο γάλα
– λίγο αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– μισό λίτρο γάλα
– 8 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 1 κουταλιά της σούπας βιταμ
– 2 αυγά
– 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη….
– κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Για τον κιμά 1 κιλό μοσχαρίσιο
Λάδι μόλις κάψει ρίχνω τον κιμά ανακατεύω μέχρι να γίνει σαν άμμος.
Ρίχνω 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύω.
Ρίχνω 6 κοκους μπαχάρι αλάτι πιπέρι κανέλα ντομάτα 🍅 δικιά μου και μετά από πέντε λεπτά ρίχνω ζεστό νερό γύρω στα 700 γρ και
Βράζω σε μεσαία θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Μακαρόνια 🍝
1 πακέτο Νούμερο 3 αφου πάρει βράσει το νερό που έχω ρίξει και αλάτι ρίχνω τα μακαρόνια. Βράζω για 12 λεπτά και σουρωνω.
Μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο γάλα στη κατσαρόλα λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Το άλλο μισό λίτρο γάλα ρίχνω 8 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι και χτυπάω με τον αυγοδαρτη να λιώσει
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνω μέσα το χυλό και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Βγάζω από τη φωτιά ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας βιταμ 2 αυγά και ανακατεύω γρήγορα Να μην μου ψηθούν τα αυγά.
Ρίχνω 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι και άλλες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη….
Εμείς την τρώμε γλυκιά την μπεσαμέλ !!!
Βάζω βιταμ στο ταψί ρίχνω τα μακαρόνια κεφαλοτύρι και τρεις κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ.
Ρίχνω τον κιμά και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Ρίχνω κεφαλοτύρι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.