Υλικά
– Ενάμιση λίτρο γάλα φρέσκο
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
τά βάζουμε σέ κατσαρόλα νά λιώσει η ζάχαρη καλά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα…
Σέ ένα μπωλ κτυπαμε με τό σύρμα τά εξής…
– 4 αυγά
– 2 βανιλιες
– 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 30 γραμμάρια κορν φλαουρ ή νισεστε
– ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Μόλις ζεσταθεί καλά τό γάλα Με την ζάχαρη ρίχνουμε σιγά σιγά τό μίγμα του μπωλ Με τα αυγά και τα υπόλοιπα.. ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει προσέχοντας μήν κολλήσει λίγο χαμηλότερη φωτιά…. Βουτυρωνω ένα ταψακι η πυρέξ ρίχνουμε τό μίγμα και σέ ένα μπωλακι
ανακατεύουμε ένα αυγό, δύο με τρείς κουταλιές ζάχαρη και δύο κουταλιές νερό…
Τό ρίχνουμε επάνω στην κρέμα να κάνει ωραία κρούστα μαζί με λίγο κανέλλα….
Ψήσιμο φούρνος αντιστάσεις 180 για 50-60 λεπτά…
Η Συνταγή είναι από Ritsa Pronoitou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.