Βραχάκια (ανώμαλα Θεσσαλονίκης) - Cook For All
Βραχάκια (ανώμαλα Θεσσαλονίκης)

Βραχάκια (ανώμαλα Θεσσαλονίκης)

Αυτό το τόσο απλό και εύκολο γλυκάκι αποτελεί την πεμπτουσία της γεύσης! Δεν το αλλάζω με κανένα άλλο γλυκό πραγματικά σας το λέω❤️!
Στη γενέτειρά μου τα λέμε ανώμαλα, αλλού βραχάκια, ενδεχομένως και με πολλές άλλες ονομασίες να υπάρχουν! Η μαγική γεύση όμως είναι μία και μοναδική!

Υλικά

– 250γρ. Ψημένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
– 250γρ κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας που τη λιώνουμε σε μπεν μαρί
– 1 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα (250γρ.), προσθέτουμε το ηλιέλαιο, έχουμε ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα (250γρ.) και τα έχουμε ψήσει στους 150 πάνω κάτω για 15 λεπτά περίπου, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αναμειγνύουμε με χάρη!!! Στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στερεοποιηθούν! Τυλίγουμε μετά με κομματάκια αλουμινόχαρτου και τα βάζουμε στο ψυγείο μας…και…. όσο αντέξουν…!!!💖

Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top