Αφράτα ρολάκια με κοτόπουλο γραβιέρα πράσο και πιπεριές - Cook For All
Αφράτα ρολάκια με κοτόπουλο γραβιέρα πράσο και πιπεριές

Αφράτα ρολάκια με κοτόπουλο γραβιέρα πράσο και πιπεριές

Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες, φτιαγμένο με μία μοναδική ζύμη, που θα την κάνετε πολλές φορές με ό,τι γέμιση σας αρέσει.

Υλικά

για τη ζύμη:
– 500gr αλεύρι γ.ο.χ.
– 50ml ελαιόλαδο
– 300ml φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9gr)
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1/2 κ.γ. ζάχαρη
– 60gr μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
για τη γέμιση:
– 300gr περίπου, φιλέτο κότας νωπό
– τον κορμό από 1 πράσο (150gr περίπου)
– 1 αυγό
– λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
– 200gr γραβιέρα

Εκτέλεση

Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση. Ψιλοκόβω τα λαχανικά μου και τα σοτάρω.
Στη συνέχεια προσθέτω και το κοτόπουλο και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
Φτιάχνω τη ζύμη, την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια την ανοίγω σε φύλλο 45*55cm περίπου.
Αλείφω την επιφάνειά της με τη μαργαρίνη, προσθέτω στη γέμιση το ασπράδι του αυγού και τη γραβιέρα και την απλώνω πάνω στη ζύμη.
Ρολάρω το φύλλο και το κόβω ανά 2 δάκτυλα. Αλείφω τα ρολάκια μου με τον κρόκο του αβγού, μαζί με λίγο γάλα (2κ.σ.) και λίγο ελαιόλαδο (1κ.σ.).
Τα ψήνω στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top