Υλικά
– 6 μετριομικρές σουπιές (ζητήστε επίμονα να τις καθαρίσουν, γιατί οι σουπιές δεν αστειεύονται, αμολούν μελάνι …)
– 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένα
– 1 κρασοπότηρο με κρασί και ξίδι σε ίση ποσότητα
– Μισό ποτήρι νερό
– 2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
– 1/2 συσκευασία ντομάτα
– 850 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο, καλά πλυμένο και ζεματισμένο χωρίς υγρά.
– 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
– 1/4 από το ματσάκι άνιθο λεπτοκομμένο
– αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις σουπιές κομμένες για ένα τέταρτο περίπου με λίγο νεράκι και κρεμμυδάκι ( φρέσκο και ξερό). Τις σβήνω με ξίδι και κρασί ( έβαλα λευκό) , μετά ρίχνω τη ντομάτα (φρέσκια τριμμένη δια χειρός , αλλά και λίγη κον κασέ ) και ελαιόλαδο ( μισό κρασοπότηρο) και αφήνω τις σουπιές να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ( τέταρτο πάλι). Στο τέλος, προσθέτω το σπανάκι ( που είναι πλυμένο, κομμένο και ζεματισμένο ), λίγο αλατάκι και άνιθο ( κανοικά μπαίνει στο τέλος της βράσης, επειδή όμως τον χειμώνα είναι κάπως τραχύς, θέλει λίγο βράσιμο) και κουνώντας δύο τρεις φορές την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά συνεχίζω τη βράση για άλλα πέντε λεπτά. Στο τέλος βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνω τη φωτιά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!
Η Συνταγή είναι από Foteini Theologitou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.