Σοκολατόπιτα - Cook For All
Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα…😋😋😋 σκέτη απόλαυση😍

Υλικά

Για το σιρόπι
– 400 ml νερό
– 400 γραμμάρια ζάχαρη
– 1κ.σ στιγμιαίο καφέ
– 30 γραμμάρια κακάο
– 1κ.σ κονιάκ.
Για το παντεσπάνι
– 3 αυγά
– 100gr ζάχαρη
– 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
– 90γρ ηλιέλαιο
– 90 γρ νερό.
– 40 γραμμάρια κακάο,
– 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– μία πρέζα αλάτι

– 300 γραμμάρια γάλα
– 100 gr ζάχαρη
– 35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γρ κουβερτούρα Σε κομματάκια
– 150 γρ πραλίνα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 400 ml νερό, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 1κ.σ στιγμιαίο καφέ, 30 γραμμάρια κακάο, 1κ.σ κονιάκ.
Οταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 3 αυγά, 100gr ζάχαρη και 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά 90γρ ηλιέλαιο 90 γρ νερό.
Από πάνω κοσκινίζουμε 40 γραμμάρια κακάο, 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι . Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε
300 γραμμάρια γάλα, 100 gr ζάχαρη, 35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ κουβερτούρα Σε κομματάκια και 150 γρ πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top