Σοκολατόπιτα - Cook For All
Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Υλικά

σιρόπι
– 300 γρ. ζάχαρη
– 300 γρ. νερό
– 20 γρ. κονιάκ
για την σοκολατόπιτα
– 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 80 γρ. κακάο
– 200 γρ. ζάχαρη
– 1 φ. μπεικιν
– 1 πρέζα αλάτι
– 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 50 γρ. γάλα
– 3 αυγά
γκανάζ
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος
– 200 γρ. κουβερτουρα
– 20 γρ. βιταμ

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 3 λεπτά το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη,το μπέικιν ,το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγα,το βούτυρο, το γάλα και τα ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τα δύο μίγματα βάζουμε το μίγμα σε πυρέξ 25 εκ. και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις την βγάζουμε από τον φούρνο την σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι.
Τέλος ρίχνουμε πάνω την γκανάζ.

Η γκανάζ είναι μια πλούσια και βελούδινη κρέμα που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική για επικάλυψη, γέμιση ή σιρόπιασμα γλυκών. Φτιάχνεται με τρία βασικά υλικά:
Σοκολάτα: Ζεστή λιωμένη σοκολάτα, κουβερτούρα ή υγείας, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κρέμα γάλακτος: Πλήρης κρέμα γάλακτος, ζεστή, για πλούσια υφή και γεύση.
Βούτυρο: Απαραίτητο για γυαλάδα και βελούδινη υφή.



Η Συνταγή είναι από Tarsi Pso – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top